بهبود فروشگاه

02188272631   09381006098  
تعداد بازدید : 51
5/13/2023
hc8meifmdc|2010A6132836|BehboudFroshgahWebSite|tblnews|Text_News|0xfdff31f2000000007407000001000300

همکاری واحدهای تحقیق و توسعه در جهت غنی سازی مواد غذائی با ریز مغذی ها

محمدرضا شهریاری منش

واحدهای تحقیق و توسعه به عنوان طلایه داران استفاده از تکنولوژی روز در جهت رفاه و سلامت جامعه در بطن واحدهای صنعتی وجود دارندو در حقیقت یکی از مراکز پیوند دانشگاه و صنعت واحدهای تحقیق و توسعه میباشند که در آن دستاوردهای علمی را میتوان ابتدا به صورت نیمه صنعتی و سپس به شکل صنعتی تولید و در اختیار جامعه نهاد.

با توجه به شرایط فعلی تغذیه در نقاط مختلف کشور نیاز به غنی سازی مواد غذائی با ریز مغذی ها جهت طیف گسترده مصرف کنندگان هدف، ضروری به نظر میرسد.

طیف مصرف کنندگان هدف را میتوان اقشار ذیل دانست :

 

1.    زنان باردار

 

 

 

2.    مادران

 

 

 

3.    کودکان

 

 

 

4.    جوانان

 

 

 

5.    سالخوردگان

 

 

 

6.    بیماران با رژیم خاص

 

 

 

افراد جامعه در سنین و دوران مختلف زندگی از نظر نیاز به ریزمغذی ها متفاوت بوده و از طرف دیگر سلایق و ذائقه آنان در طول زندگی تغئیر مینماید.

با توجه به موارد فوق اگر محدودیت مصرف بعضی از مواد غذائی که در شرایط رژیم های خاص بوجود می آید را نیز لحاظ نمائیم خواهیم دید که کلیه صنایع غذائی باید در راستای تولید

مواد غذائی حاوی ریزمغذی های مختلف اقدام نمایند.در این راستا اقدامات ذیل ضروری به نظر میرسد:

1.    فرهنگ سازی مصرف مواد غذائی غنی شده

2.    برآورد نیاز های هر طیف از مصرف کنندگان

3.    انتخاب مواد غذائی یا حامل ها جهت غنی سازی

در حال حاضر در کشور صنایع غذائی رویکرد مناسبی نسبت به موضوع غنی سازی مواد غذائی با ریز مغذی ها نشان میدهند و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است.

در این خصوص یکی از مسایل مهم تهیه مکمل با کیفیت و کمیت مناسب و سازگار در ماده غذائی مورد نظر میباشد.

برخی از خصوصیات یک مکمل مناسب جهت غنی سازی به شرح ذیل میواند باشد:

1.    دارای فرمولاسیون مشخص و مناسب باشد .

2.    از مواد اولیه مناسب تهیه گردیده باشد( قابلیت جذب ،پایداری ،عدم تداخل با          دیگر اجزا و...).

3.    کنترل های مناسب HACCP در آن لحاظ شده باشد.

4.    در حجم زیاد و در دسترس باشد.

5.    قابلیت ردیابی در ماده غذائی غنی شده را داشته باشد(قابل اندازه گیری در غذای    غنی شده ).

6.    جهت هر نوع ماده غذائی شرایط سازگار داشته باشد( عدم تغئیر رنگ ،بو ،مزه و ...).

مواد غذائی ذیل میتواند به عنوان حامل مورد غنی سازی قرار گیرد :

لبنیات ،تخم مرغ ،آرد غلات ،ماکارونی ،بیسکوئیت ،نمک ،شکر ،نان ،نوشیدنی های پودری ،آب میوه شکلات و ...

با توجه به جدید بودن این موضوع در کشور و همچنین هزینه بالای تحقیقات پیشنهاد میگردد کمیته ای به عنوان کمیته غنی سازی مواد غذائی در انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه وزارت صنایع و معادن با حضور شرکت های مختلف صنایع غذائی که محصولات آنها میتواند به عنوان حامل مناسبی جهت غنی سازی باشند و شرکت های تولید کننده پرمیکس یا مکمل معتبر تشکیل گردد و این کمیته ضمن ارتباط مستقیم و مستمر با وزارت بهداشت ،دفتر بهبود تغذیه ،موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی از نظرات و سیاست های غنی سازی در کشور اطلاع داشته و همراستا با این اهداف و سیاستها واحدهای تحقیق و توسعه خود را فعال نموده و جهت اجرای آزمایشی و نیمه صنعتی همفکری و همکاری نزدیک داشته و از تکرار تجربه های ناموفق جلوگیری و با استفاده از امکانات صنعتی موجود در واحدها و کارخانجات هزینه و زمان رسیدن به این تکنولوژی را کاهش داده (البته تحت یک رویه مناسب و قانونمند) و گامی موثر در افزایش سلامت جامعه بردارند .

 

فروش فروشگاه طراحی فروشگاه آنلاین فروش فروشگاه آنلاین فروشگاه تحت وب راه اندازی فروشگاه تحت وب وب سایت فروشگاهی ارزان طراحی وب سایت باشگاه مشتریان پرداخت ماهیانه فروش آنلاین فروش محصولات چندین پذیرنده طراحی فروشگاه ریسپانسیو طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی طراحی و پیاده سازی فروشگاه ساخت سایت فروشگاهی فروشگاه حرفه ای ساخت فروشگاه آنلاین ساخت فروشگاه Online سفارش سایت فروشگاهی طراحی فروشگاه اینترنتی اختصاصی قیمت طراحی فروشگاه اینترنتی فروشگاه ساز حرفه ای فروشگاه اینترنتی آماده فروشگاه ساز قیمت راه اندازی سایت فروشگاهی سفارش طراحی فروشگاه اینترنتی
All Rights Reserved 2023 © BSFE.ir
Designed & Developed by BSFE.ir